Continuă pregătirile pentru a patra ediție a raliului istoric de iarnă al României, care în acest an va avea loc în perioada 10-12 ianuarie 2020, în Covasna, la start fiind așteptate în total 52 de echipaje, potrivit organizatorilor.

Raliul pe zăpadă dedicat automobilelor istorice de la Comandău va avea parte de o participare internațională masivă, singurul concurrent român fiind Marian Comșa, din postura de copilot al francezului Frédéric Rosati, se arată pe site-ul Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Concurenții ediției din acest an vor sosi din Franța, Belgia, Cehia, Luxemburg și Elveția, singurul echipaj tricolor fiind cel din deschidere, format Constantin Toma și Ciprian Ion. Aceștia se vor afla la bordul unui Mercedes-Benz 190E.

„Câștigătorii primelor trei ediții, toți francezi, vor fi la startul de vinerea viitoare: Laurent Battut (Toyota Celica GT-4), Patrick Ferrier (Citroën AX 4×4 Proto Turbo) și Eric Royere (Ford Escort RS 1800 MKII). Campion absolut al Belgiei în 1995, Bernard Munster va fi pentru al treilea an consecutiv la Historic Winter Rally și îl va avea în dreapta pe fiul său cel mic, Charles. După ce în 2018 a încheiat pe poziția secundă, iar la ediția precedentă a fost deschizător de drumuri, Munster, la bordul unui Subaru Impreza 555, va lupta pentru supremație în acest an. De asemenea, un alt nume care va fi prezent în Covasna este francezul Serge Cazaux, care în 2018 a devenit campionul Spaniei la istorice și campion european în ERC la Grupa Pre90. Acesta va pilota săptămâna viitoare un BMW M3 E30”, se mai arată pe site-ul FRAS.

Shakwedown-ul este programat pentru data de 9 ianuarie, între orele 09:00 – 16:00, iar în a doua zi de concurs, vineri de la ora 14:00 este programată prima probă specială la Manișca.

În total, de-a lungul celor trei zile de concurs vor avea loc 16 probe, pe o distanță de 282 de kilometri, anunță organizatorii.

Articolul precedentPompierii voluntari din Covasna, echipamente noi în 2019. Primăria va investi și în acest an în dotări
Articolul următorCod galben de viscol în aproape jumătate din țară. E vizat și județul Covasna