Echipamente de protecție, costume ignifuge, cizme și căști de protecție, mănuși rezistente la foc, lanterne pentru cască sau frânghii ignifugate, sunt doar o parte dintre investițiile pe care Primăria Covasna le-a făcut în 2019 pentru Serviciul Voluntar de Pompieri (SVSU) al stațiunii.

Într-o postare pe Facebook, primarul stațiunii, Gyerő József a scris că investițiile vor continua și în perioada următoare, menționând, printre altele, că vor fi alocate sume noi pentru dotarea cu alte echipamente, aparatură și unelte necesare, iar lucrările de reabilitare a sediului subunității de Pompieri vor fi continuarte și în acest an.

„De regulă, colegii noștri ajung primii în „locurile fierbinți” din oraș. Resursele materiale necesare funcționării serviciului sunt asigurate din bugetul local (din impozitele și taxele locale plătite de cetățenii urbei). În stațiune nu este înființată o unitate/subunitate profesionistă, militarizată de pompieri în subordinea ISU. În caz de intervenție, voluntarii covăsneni își riscă integritatea corporală, în cazuri extreme chiar viața, expunerea lor fiind cu atât mai mare, eficacitatea acțiunii lor cu atât mai scăzută cu cât echipamentele de protecție individuală cu care sunt dotați sunt mai precare. Pentru ca ei să ne poată ocroti, la rândul nostru avem și noi obligația de a-i ocroti pe ei (…) În anii anteriori am schimbat 6 bucăți geamuri și o ușă de acces la clădirea în care își are sediul serviciul. În acest an vom aloca noi sume pentru dotarea pompierilor locali cu alte echipamente, aparatură și unelte necesare activității specifice, respectiv vom continua lucrările de reabilitare/reparații la clădirea sediu. În interesul nostru, al tuturor covăsnenilor!”, a scris edilul.

Potrivit acestuia, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Covasna funcționează 24 de ore din 24, asigurând măsurile de prevenire, de apărare a vieților omenești și a bunurilor împotriva incendiilor, dar și de acordare a primului ajutor persoanelor aflate în pericol, în caz de accident sau dezastru.

Articolul precedentPeste 2.000 de litri de apă sfințită pentru Bobotează la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe
Articolul următor52 de echipaje și-au anunțat participarea la Historic Winter Rally Covasna