Peste 50 de locuri de cazare în carantină vor putea fi asigurate de autoritățile covăsnene, în localitățile Sfântu Gheorghe, Întorsura Buzăului, Baraolt, Târgu Secuiesc și Covasna, pentru persoanele suspecte de infecția cu noul coronavirus.

Prefectul de Covasna, Iulian Constantin Todor a precizat marți, într-o conferință de presă, că la Centrul de tratament din Șugaș Băi vor putea fi cazate șase persoane, în municipiul Târgu Secuiesc a fost identificată o locuință ANL unde vor putea fi cazate patru persoane, Spitalul Orăşenesc Baraolt va putea găzdui două persoane, în refugiul montan din stațiunea Covasna vor putea fi cazate 18 persoane, iar la un motel din Întorsura Buzăului vor putea fi cazate alte 24 de persoane.

„În județul nostru am stabilit noște locații pentru cazarea persoanelor suspecte de a fi purtătoare de coronavirus. Sunt 54 de locuri, în 5 locații pe care le-am raportat: cele două municipii și alte trei orașe (…) Am stabilit cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică să trimită o echipă să verifice situaţia reală a acestor imobile, şi dacă îndeplinesc condiţiile necesare pentru cazare (…) Mai avem și alte locații pe care încă nu le-am publicat către organele centrale dar le avem stabilite și ar putea fi folosite. Mai sunt comune suficiente în care sunt disponibile spații de cazare pentru izolare”, a spus prefectul.

Potrivit acestuia, persoanele care s-au întors din străinătate în ultima perioadă nu prezintă simptome ale bolii.

Prefectul a subliniat că la ora actuală în România nu există cazuri confirmate, iar măsurile luate sunt unele preventive, stabilite de DSU, Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne.

Totodată, acesta a precizat că, momentan, toți cetățenii au liberă trecere în spațiul european, însă „fiecare acționează pe riscul lui”.

Toți cei care au intrat în județul Covasna până în acest moment sunt asimptomatici. Cetățenii au libera trecere în spațiul european, nu îi putem opri să călătorească. Fiecare pe riscul lui acționează. Cei care vor să plece în acest moment riscă să stea 14 în carantină pe undeva, este foarte posibil, depinde pe unde se deplasează și cum se întorc”, a mai spus prefectul județului Covasna.

Persoanele care nu respectă regulile de carantină, în condițiile epidemiei de coronavirus, poti fi pedepsite penal.

Ministrul Sănătății, Victor Costache a precizat că toate persoanele din carantină și cele izolate la domiciliu vor primi materiale informative, și câte un set de reguli pe care trebuie să le urmeze.

Aceste materiale vor fi elaborate de către reprezentanții Institutului de Sănătate Publică și transmise în timp util.

Tot la institut va funcționa un telverde care va putea fi apelat de către cei interesați să obțină măsuri suplimentare despre noul tip de infecție cu coronavirus

Articolul precedentÎncep lucrările de înlocuire a rețelei de apă și canalizare pe strada Sporturilor din Sfântu Gheorghe
Articolul următorPrefectul de Covasna: „Niciuna dintre persoanele izolate nu prezintă simptome ale coronavirusului. Toată situația este sub control!”