În primele 11 luni ale anului, la nivelul județului Covasna s-au întregistrat 4.020 de infracțiuni, cu 3 mai puține față de anul trecut, arată datele Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna.

Și în ceea ce privește infracțiunile comise cu violență numărul este în ușoară scădere, fiind înregistrate 3 omoruri, față de 5 în 2018; iar violurile și tentativele de viol au fost în număr de 10, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut când s-au întregistrat 12 cazuri.

Oamenii legii au emis în acest an 59 de ordine de protecție provizorii, față de 35 în 2018, iar furturile din locuință au scăzut de la 112 anul trecut, la 96 în primele 11 luni ale acestui an.

Pentru acestea din urmă, Poliția Română a lansat la începutul lunii decembrie campania „Hoții îți invadează intimitatea”, al cărei scop este conștientizarea populației despre importanța măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuințe.

Totodată, în acest an polițiștii covăsneni au derulat 40 de întâlniri cu membrii unor asociații de proprietari; alte 72 cu elevi și cadre didactice, o expoziție tematică în colaborare cu o firmă de  sisteme de supraveghere și alarmare; și au distribuit materiale cu caracter informativ-preventiv.

Articolul precedent23 de morți în accidentele rutiere din județul Covasna în acest an
Articolul următorFOTO. 5 medici tineri, aparatură performantă și saloane recent renovate, la secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Sfântu Gheorghe