APM Covasna le solicită autorităţilor locale şi administratorilor drumurilor şi căilor ferate să se implice în campania de combatere a ambroziei, care se va desfăşura pe 28 septembrie.

„Am adresat un apel către unităţile administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Covasna, către administratorii drumurilor judeţene şi naţionale, precum şi către CFR să se implice în cosirea ambroziei de pe domeniile publice şi de-a lungul infrastructurii de transport. De asemenea, am solicitat implicarea autorităţilor pentru mobilizarea comunităţilor în vederea cosirii acestei plante pe domeniile private, respectiv în curţi şi grădini”, a declarat directorul APM Covasna, Gheorghe Neagu.

Acesta a menţionat că ambrozia s-a răspândit considerabil atât la nivel judeţean, cât şi la nivel naţional, iar foarte multe persoane sunt alergice la această plantă.

Campania se va derula pe 28 septembrie, între orele 10:00 şi 15:00, la iniţiativa Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului.

„Această campanie, derulată la nivel naţional, are drept scop prevenirea unui dezastru pentru mediu şi sănătatea populaţiei, prin răspândirea polenului până la sfârşitul lunii octombrie, cât şi reducerea rezervei de seminţe pentru următorii ani”, a mai spus Gheorghe Neagu.

Articolul precedentDouă poteci pentru bicicliști, proaspăt marcate de salvamontiștii covăsneni
Articolul următorCâștigătorul Maratonului Visit Covasna este din Uganda