Și în acest an, în contextul diminuării suprafeţelor de fond forestier proprietate publică a statului, care în prezent însumează circa 16% (28.000 ha) dintr-un total de 173.000 hectare în judeţul Covasna, Direcția Silvică Covasna va recolta și valorifica cel mult 250 de pomi de Crăciun din specia brad. 

Pomii vor fi recoltați din zona Ocolului Silvic Brețcu (130 de bucăți) și din zona Ocolului Silvic Covasna (120 de bucăți), iar prețurile variază între 25 și 50 de lei, în funcție de mărime.

Exemplarele de până la 1,30 metri vor fi scoate la vânzare pentru 25 lei (fără TVA); cei cu mărimi cuprinse între 1,31 metri și 2 metri se vor vinde cu 30 lei (fără TVA), iar cei cu o înălțime cuprinsă între 2,01 și 3 metri vor costa 35 lei (fără TVA).

De asemenea, pomii cu o înălțime de peste 3 metri, considerați comenzi speciale, vor fi valorificați la prețul de 50 de lei / metru liniar (fără TVA).

„Suprafețele de fond forestier proprietate publică a statului s-au redus considerabil, iar calitatea pomilor de Crăciun scade pe an ce trece. Nu vom vinde către agenți economici, pentru că nu avem o cantitate atât de mare pentru vânzare, astfel că toți cei pe care îi vom avea îi vom vinde către persoane fizice”, a declarat directorul Direcției Silvice Covasna, Cornea Emilian.

Potrivit acestuia, la fel ca în anii precedenți instituția va acorda în limita posibilităților, gratuit, pomi de Crăciun căminelor de bătrâni, școlilor, grădinițelor, asociațiilor și fundațiilor fără scop lucrativ, până în prezent fiind înregistrate 15 astfel de solicitări.

Articolul precedentIncendii la Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc din cauza coşurilor de fum
Articolul următorMănuși de portar și tricou cu semnăturile echipei Sepsi OSK, licitate online în cadrul unei campanii umanitare