214 secții de votare au fost aprobate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi vor fi înființate la nivelul județului Covasna pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie a acestui an.

Dintre acestea, 34 vor fi amenajate în municipiul Sfântu Gheorghe; 13 în Târgu Secuiesc; 8 în localitățile Baraolt și Covasna; câte 5 la Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Zăbala, Sânzieni, Catalina și Boroșneu Mare; câte 4 în localitățile Bățani, Ozun, Reci, Brăduț, Ghidfalău, Dobârlău și Cernat; câte 3 la Barcani, Vâlcele, Zagon, Turia, Moacșa, Ojdula, Brateș, Brețcu, Bodoc, Ilieni, Malnaș și Ghelința; două la Aita Mare, Valea Crișului, Poian, Estelnic, Mereni, Chichiș, Hăghig, Lemnia și Belin; respectiv câte una la Arcuș, Bixad, Comandău, Dalnic, Micfalău, Valea Mare și Vârghiș.

Delimitarea secţiilor de votare din judeţul Covasna (AICI)

Șefa Cancelariei Prefectului Județului Covasna, Anna-Zsofia Constantin ne-a precizat că în perioada următoare va avea loc selecţia şi instruirea operatorilor secţiilor de votare.

De asemenea, AEP va organiza tragerea la sorţi, în sistem electronic, a preşedinţilor şi locţiitorii secţiilor de votare.

Operatorii de calculator nu au fost deocamdată desemnați. Legea spune că aceștia trebuie aleși cu 30 de zile înainte de ata alegerilor, dar nu mai târziu de 15 zile. Este termenul în care trebuie să se încadreze cei de la AEP când fac desemnarea operatorilor de calculator”, ne-a precizat Anna-Zsofia Constantin.

Biroul Electoral Judeţean va funcţiona în sediul Prefecturii Covasna (Piaţa Libertăţii nr.6, parter, cam. 11), preşedintele desemnat fiind judecătorul Miklós Erzsébet.

Campania pentru alegerile prezidențiale 2019 a început sâmbătă, 12 octombrie, și se va încheia în data de 9 noiembrie.

Conform informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie „Pot vota cetățenii români care au vârsta de 18 ani, împliniți până în ziua alegerilor inclusiv. NU AU DREPT DE VOT: debilii sau alienații mintal puși sub interdicție și nici persoanele condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale”.

Alegătorii trebuie să prezinte un act de identitate valabil (carte de identitate, carte electronică de identitate, carte provizorie de identitate, buletin de identitate, pașaport diplomatic, pașaport de serviciu, carnet de serviciu militar).

Alegerile pentru Președintele României au loc în data de 10 noiembrie 2019. În cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi valabil exprimate ale alegătorilor înscriși în listele electorale permanente, se organizează al doilea tur de scrutin, în data de 24 noiembrie 2019.

În primul tur, românii din străinătate vor vota în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în cel de-al doilea tur, în zilele de 22, 23 și 24 noiembrie.

Articolul precedentVIDEO. Atenţie! Un urs a fost semnalat la Şugaş Băi
Articolul următorLucrările de reabilitare a străzilor sunt în curs de desfășurare în Sfântu Gheorghe