Covăsnenii care doresc să înființeze întreprinderi sociale auto-sustenabile, în zone din județ  mai puțin dezvoltate, pot beneficia de câte o finanțare în valoare de 100.000 de euro, în cadrul unui program inițiat de Consiliul Județean Covasna, Asociația Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă, Asociația pentru Inovare Socială.

În cadrul Proiectului Social Economy Start Up, vor fi selectate cele mai bune 17 idei de afaceri, iar pe lângă sprijinul financiar, viitorii antreprenori vor beneficia de mentorat, asistență pentru dezvoltarea unui plan de afaceri și promovare.

„Obiectivul este stimularea dezvoltării comunităților locale prin înființarea a 17 întreprinderi sociale și a 85 de noi locuri de muncă în zonele urbane sau rurale din regiunile mai puțin dezvoltate ale României, printr-un program de măsuri integrate de dezvoltare a competențelor antreprenoriale pentru 120 de persoane, mentorat și asistență pentru dezvoltarea unui plan de afaceri, promovare și sprijin financiar de câte 100.000 euro pentru cele mai bune 17 planuri de afaceri selectate în cadrul concursului de idei de afaceri”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Covasna.

Toate detaliile proiectului vor fi prezentate joi, 27 februarie, începând cu ora 11:00, în cadrul conferinței „Dezvoltare regională stimulată prin întreprinderi sociale”, care va avea loc în sala mare de ședință a Consiliului Județean Covasna.

Cei interesați pot afla mai multe detalii pe adresa: [email protected], iar pentru înscrieri aceștia sunt invitați să completeze formularul care poate fi accesat AICI

 

Articolul precedent„Te provoc! Fii salvatorul celor care au nevoie de sânge!” – Cel mai frumos joc de leapșa între salvatorii din toată țara!
Articolul următorTrupa Osonó din Sfântu Gheorghe deschide spaţii de dialog prin şcolile din Ungaria