Între 25 și 27 februarie, trupa de actori a Teatrului Independent Osonó din Sfântu Gheorghe va susţine patru reprezentații cu spectacolul de teatru-documentar „Chipul din oglinda apei”, urmate de dezbateri cu spectatorii, în câteva școli din orașele Veresegyház și Budapesta (Ungaria).  

Cu Școala Gimnazială Catolică din Veresegyház, Trupa Osonó a avut mai multe colaborări pe teme educaționale.

În ultimii ani, doi membri ai echipei au condus ateliere de autocunoaștere și teambuilding, pentru elevii și profesorii din această instituție.

„De data aceasta, conducerea Liceului din Veresegyház a invitat spectacolul „Chipul din oglinda apei” pentru elevii din clasele a IX-a și a X-a, respectiv pentru părinții acestora. Astfel, Trupa Osonó reuneşte elevii, profesorii şi părinţii într-un spaţiu de dialog, pe marginea temelor ridicate de spectacol”, a transmis managerul Teatrului, regizorul Fazakas Misi.  

Potrivit acestuia, în școlile din Budapesta, Trupa din Sfântu Gheorghe continuă Programul de teatru în săli de clasă, care este cofinanţat de Fondul Național Cultural / Nemzeti Kulturális Alap din Ungaria. 

Elevii Grupului Școlar Baptist „Kövessi Erzsébet”, respectiv cei ai Liceului Greco-Catolic „Leövey Klára” au participat la ateliere de dezvoltare a personalității pentru tineri.

„Scopul acestor ateliere de pedagogie teatrală este activarea resurselor creative şi de comunicare ale fiecărui participant şi valorificarea lor în funcţie de interesele personale şi de grup. Etapa următoare a Proiectului constă în prezentarea unui spectacol, care este construit pe baza poveștilor adevărate ale tinerilor de aceeași vârstă. Proiectul se doreşte a fi un promotor în efortul de susţinere a tinerilor care, din cauza situaţiei de incertitudine în care trăiesc, devin vulnerabili şi expuşi riscului de a fi marginalizaţi şi respinşi, în încercările lor de a relaţiona şi a-şi găsi un drum în viaţă”, a mai transmis Fazakas Misi.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, Basa Ádám, Póra Jácinta și Virginia Alexandra.

 

Articolul precedent1.700.000 euro pentru înființarea a 17 întreprinderi sociale auto-sustenabile în județul Covasna
Articolul următorFemeie de 60 de ani lovită de mașină pe DN11 în județul Covasna