Adăpostul de câini de la Câmpu Frumos, operat de TEGA, are la această oră 160 de câini care aşteaptă să fie adoptaţi: adopția este gratuită, animalele sunt prevăzute cu cip, iar vaccinurile sunt făcute la zi.

„Scopul nostru este ca aceşti câini să petreacă cât mai puțin timp în adăpost. Condițiile s-au îmbunătățit în ultimii ani, dar ne pregătim pentru şi mai multe investiții. Aș profita și de această ocazie pentru a răspunde afirmațiilor care susţin că acordăm mai multă importanţă câinilor decât oamenilor. Adăpostul este doar pentru a împiedica aceşti câini să latre pe străzi, dar, în acelaşi timp, considerăm că sunt încă mulți oameni care își doresc propriul câine.

Adăpostul este în îngrijirea noastră din 2014, iar în acest timp am prins aproape 3.500 de animale, dintre care în cazul a circa 1.300 au fost găsiţi noi proprietari. În ceea ce privește animalele care din nefericire au trebuit eutanasiate, până la acest moment numărul lor este de 277, majoritatea pentru că au ajuns într-o stare atât de proastă încât medicul veterinar nu a putut face nimic pentru salvarea lor”, a spus Máthé László, directorul TEGA.

Ziua Porţilor Deschise

„Sâmbătă, 5 octombrie, cu ajutorul Asociației pentru Câini fără Stăpâni AMY, vom avea o zi a porţilor deschise la Adăpost între orele 12-16. Suntem deosebit de încântați că şi asociaţiile de protecţie a animalelor ne ajută în procesul de adopție. Aceasta este partea în care nu putem obține niciodată suficient ajutor, iar obiectivul nostru este să găsim cât mai mulți iubitori de câini care să adopte înainte de venirea iernii. Este important să adoptăm câini nu numai la Sfântu Gheorghe, ci peste tot”, a mai explicat directorul.

În ultimii ani au fost făcute mai multe investiții la Adăpost, a fost înfiinţat un cabinet veterinar, iar canalizarea și recondiționarea cuştilor a fost finalizată, fiind în curs de desfășurare schimbarea acoperişurilor. Câinii din Adăpost sunt sterilizaţi şi primesc vaccinări obligatorii împotriva celor mai frecvente boli și diverși paraziți. Majoritatea câinilor sunt extrem de prietenoși, cea mai mare parte din fiind formată din câini de talie medie, care sunt ușor de adaptat vieții într-un apartament de bloc și au nevoie doar de o carte de identitate pentru adopție.

Articolul precedentUnde se mai lucrează la reabilitarea străzilor din Sfântu Gheorghe
Articolul următorExerciţiu militar în judeţele Covasna şi Harghita