Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Eficientizarea sistemului de iluminat public în Municipiul Sfântu Gheorghe, Lot 2”.

Potrivit documentației publicate pe site-ul Primăriei, municipalitatea „intenționează să depună cereri de finanțare în cadrul apelului de proiecte Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv in clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea C – Iluminat public.”

Obiectivul proiectului este creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care inregistrează consumuri energetice mari.

Astfel, în viitorul apropiat Municipalitatea va înlocui lămpile cu un consum ridicat de energie electrică, cu unele cu o eficiență energetică ridicată și durată mare de viață. De asemenea, vor fi achiziționate și instalate sisteme de telegestiune a iluminatului public și vor fi utilizate, în principal, surse regenerabile de energie.

În cadrul proiectului, a cărui valoare se ridică la peste 4 milioane de lei, vor fi instalați circa 180 de stâlpi metalici cu o înălțime de 8 m pe 10 dintre străzile din municipiu, iar 9 treceri de pietoni vor fi echipate cu kit-uri cu panouri fotovoltaice și senzori de prezență.

Durata de realizare a investiției este de 12 luni.

Articolul precedentO singură asociație de proprietari, interesată de programul de reabilitare termică a blocurilor din Sfântu Gheorghe
Articolul următorSepsi OSK, egal chinuit cu ultima clasată, FC Voluntari