Cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, cu sprijinul Casei Írisz din Sfântu Gheorghe, au organizat luni, pentru prima dată în județul Covasna, o bursă a locurilor de muncă dedicată persoanelor cu dizabilități.

La Bursa persoanelor cu dizabilităţi au participat 5 agenţi economici, oferind în total 30 locuri de muncă, 9 pentru persoane cu studii superioare, un loc pentru persoane cu studii medii, două locuri pentru muncitori calificaţi şi 18 pentru necalificaţi, în administraţie publică, transport, construcţii, comerţ, industria alimentară și producţie.

Dintre cele 15 persoane cu dizabilităţi prezente la bursă, 10 au fost selectate în vederea încadrării.

Evenimentul a avut loc la sediul Centrului de Formare a Adulţilor din Sfântu Gheorghe, str. Daliei nr. 1, bloc 12, sc. E, și potrivit conducerii AJOFM Covasna, a reprezentat „un test al pieței covăsnene”, urmând ca în viitor, dacă angajatorii din localitățile limitrofe și-ar arăta interesul să încadreze în muncă persoane cu dizabilități, astfel de burse să mai fie organizate.

Articolul precedentA început sezonul de schi la Şugaş Băi
Articolul următor180 de articole pirothenice confiscate de poliţiştii covăsneni de la un tânăr de 26 de ani