La sfârșitul săptămânii, pe raza județului Covasna au fost înregistrate trei accidente rutiere.

Vineri, în jurul orei 12:00, pe raza localității Bățani, un bărbat de 28 de ani nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției și a lovit zidul unui imobil. În urma impactului conducătorul auto a fost rănit ușor.

Tot vineri, în jurul orei 19:00, un bărbat de 63 de ani, care se deplasa pe jos pe partea carosabilă a DN 13 E, băut fiind, a fost acroșat de un autoturism. În urma acestui eveniment pietonul a suferit răni grave, iar la testarea cu etilotestul a reieșit că șoferul nu consumase alcool, iar pietonul avea o alcoolemie de 0,65 mg/l.

Și duminică, în jurul orei 18:20, un tânăr de 19 ani, care conducea un autoturism pe strada Porumbeilor din orașul Covasna, a derapat din cauza vitezei neadaptate la condițiile meteo-rutiere (ninsoare abundentă și carosabil acoperit cu zăpadă) și a acroșat un autoturism care circula pe celălalt sens de mers. În urma acestui eveniment un adolescent de 14 ani a suferit leziuni ușoare.

Polițiștii le reamintesc șoferilor, faptul că adoptarea conduitei preventive îi ferește de implicarea în evenimente rutiere. Adaptați în permanență viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere și păstrați distanța de siguranță în trafic. Dacă partea carosabilă este acoperită cu zăpadă sau polei, circulați cu grijă și folosiți cu preponderență frâna de motor; în astfel de condiții, folosirea frânei de serviciu sau bruscarea comenzilor mașinii pot determina, foarte ușor, pirderea controlului și intrarea în derapaj.

 

Articolul precedentAproape 900 de pacienţi la Urgenţele Spitalului Judeţean în ultima săptămână
Articolul următorSepsi OSK a transferat un jucător de la Dunărea Călăraşi