Temperaturile rămân mai scăzute față de normalul perioadei.

Vremea se menține rece în cea mai mare parte a țării. Nu scăpam nici de instabilitatea atmosferică, astfel că, în cea de-a doua parte a zilei sunt așteptate precipitații, în special în vestul, centrul și nordul teritoriului. În restul țării, va ploua slab, în timp ce la munte, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. 

Prognoza meteo, 22 septembrie

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea se menține rece, iar temperaturile sunt mai scăzute față de normalul perioadei.

Sunt așteptate precipitații în centrul, nord și vest, în timp ce în zonele montane înalte vor exista înnorări temporar accentuate.

În sud și sud-est, cerul va fi variabil și vor exista perioade cu soare. În cea de-a doua parte a zilei, cresc condițiile de precipitații. Vântul va sufla slab spre moderat, cu intensificări în nord-est, sud-est și sudul teritoriului.

Temperaturile înregistrate astăzi rămân modeste. Valorile termice se vor încadra între 10 și 20 de grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 1 și 10 grade. Izolat, pot exista condiții de ceață.

În Capitală, vremea continuă să se răcească, iar temperaturile se vor situa sub normalul perioadei. În cea de-a doua parte a zilei, apar norii și există condiții de precipitații, iar vântul va sufla slab spre moderat. Se vor înregistra maxim 19 grade, în timp ce minima va coborî la 7 grade.

În zilele următoare, vremea se menține rece. Abia la începutul săptămânii viitoare, temperaturile se vor apropia de valorile normale pentru ultima decadă din luna septembrie.

Debutul lunii octombrie aduce temperaturi care se vor încadra în normalul perioadei, în toată țara. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi normale. În schimb, se întorc precipitațiile abundente, mai ales în vestul și sud-vestul teritoriului.

Sursă: SUBSTANȚIAL.ro

Articolul precedent„Raport de zi”, cu Ana Maria Păcuraru: analize la rece, dezbateri de top – din 3 octombrie, la Realitatea PLUS
Articolul următorRegulile pe care trebuie să le respectăm dacă facem o drumeție pe munte! Ce ne poate pune viața în pericol?