Un nou val de căldură se așteaptă și duminică, 28 august, au avertizat meteorologii. 

Astazi, in continuare va fi val de căldură în cea mai mare parte a țării și pe arii restrânse în zonele de câmpie mai ales din sud și sud-est va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza în zonele montane, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și posibile descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade.

 La mare, vremea va deveni călduroasă, iar disconfortul termic se va accentua. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitați. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ușoare după-amiaza. Temperaturile maxime se vor situa între 31 și 33 de grade, iar cele minime între 21 și 24 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 24… 26 de grade.

 La munte, vremea va fi în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza când izolat vor fi ploi de scurtă durată și posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. 

 In Bucuresti, valul de căldură va persista, va fi caniculă și disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade.

 

Articolul precedentCristiano Bergodi spune că a fost surprins de jocul Rapidului: ”Nu mă așteptam la tactica asta!”
Articolul următorSărbătoare CRUCE CU ROȘU, 29 august – Zi mare în calendarul ortodox – Ce trebuie să știe toți credincioșii