Vreme geroasă, în această dimineață, în Transilvania. Temperaturile au coborât sub -21 de grade celsius în județul Brașov și chiar sub -25 de grade celsius în județul Covasna. Ger de crapă pietrele a fost și în județul Harghita.

Unde a fost cel mai frig ne spune Pașol Alin Adrian, de la Centrul Meteo Regional Transilvania Sud:

La stația meteo din Făgăraș au fost cele mai scăzute din județul Brașov, respectiv -22,6 grade celsius, iar la Brașov -21 de grade. Temperaturi și mai scăzute au fost înregistrare în Estul Transilvaniei, în depresiuni. Cea mai scăzută minimă a fost la Întorsura Buzăului, -25,7 grade celsius.

Frigul se va menține și în zilele următoare, dar treptat vom scăpa de ger. Vom avea parte de ninsori din această noapte. Din nou Pașol Alin Adrian:

În această noapte nu mai așteptăm temperaturi atât de scăzute, doar ușor sub pragul gerului. Respectiv de la -13, la -8 grade pentru județul Brașov. Zilele următoare, până în weekend, vor fi cuprinse între -4, -5 grade și 1…2 grade. Noaptea nu mai ajungem la ger, având minime între -9 și -3 grade celsius. Și în weekend, temperaturile se vor menține, cele nocturne, între -8…-9 grade și -2…-3 grade, iar ziua puțin vom trece peste zero grade.

Temperaturi scăzute s-au înregistrat și la Poiana Stampei (-24,5 grade Celsius), Târgu Lăpuș (-24,4 grade Celsius), Joseni (-22,7). Meteorologii estimează că de săptămâna viitoare vom avea maxime pozitive pe timpul zilei, dar temperaturile vor fi sub -10 grade celsius pe timpul nopții.

Articolul precedentConsiliul Tineretului din România solicită administrațiilor locale o alocare bugetară pentru tineri corespunzătoare cu nevoile lor
Articolul următorBilanț coronavirus 25 ianuarie. Din nou peste 19.000 de cazuri. Câte decese s-au anunțat oficial