Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială în Rusia. Măsurile de mobilizare vor începe pe 21 septembrie. Anunțul a fost făcut în declarația către țară susținută miercuri dimineață. Liderul rus a invocat o amenințare directă la adresa Rusiei, coordonată de NATO și marile puteri occidentale, în fața căreia Moscova va folosi toate resursele posibile, sugerând din nou apelarea la arsenalul nuclear.  

Decretul prevede măsuri suplimentare pentru îndeplinirea ordinului de apărare a statului. Recruții vor fi obligați să urmeze o pregătire militară.

„Trebuie să acordăm atenție specială pentru aprovizionarea Donbasului cu tehnologie, cu muniție. În baza acestor informații vrem să eliberăm de neonaziști aceste teritorii, Herson, Zaporojie.”

NATO ȘI OCCIDENTUL SE AFLĂ ÎN SPATELE ARMATEI UCRAINENE

Există o linie lungă de contact militar de peste 1000 de kilometri și vreau să spun public că de la începutul acestor operațiuni a fost o reacție pozitivă la propunerile noastre în ceea ce privește asigurarea siguranței rușilor, dar Vestul nu a acceptat compromisurile și au încercat să ne dea ordine directe, așa că Kievul a recurs la grupuri de mercenari străini, iar armata lor a fost antrenată de NATO.

Ați văzut barbarismul neonaziștilor: mercenarii torturează cetățenii pașnici din Zaporojie, Donețk, Herson, sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo. Mulți au fost nevoiți să devină refugiați.

Administrațiie din Zaporojie Herson au decis să facă referendumuri pentru alipirea la Rusia. Vom face tot ce putem pentru a ne asigura de condițile pașnice de desfășurare. Oamenii trebuie să aleagă liber. În aceste regiuni, toți acești oameni vor fi sprijiniți de astăzi.

OCCIDENTUL ȘI „NEONAZIȘTII” UCRAINENI ÎNCEARCĂ SĂ NE SLĂBEASCĂ

Scopul celor din Occident este să ne slăbească. Au început în 2014, folosind armata împotriva populației civile, blocada si teroare, împotriva celor care nu au recunoscut regimul ucrainean Au refuzat o soluție pașnică în Donba. (Acum) ofensiva în Donbas este inevitabilă, este singura solutie posibila, pentru a elibera Donbas, republicile sunt aproape eliberate de „naziști”.

Armata acționează și asigură mii de kilometri, îi apără de neonazism, de mașina colectivă a Vestului. Am luat aceste decizii care sunt potrivite pentru pericolele. Apărăm patria mamă, suveranitatea. În teritoriile eliberate susțin aceste propuneri, susțin mobilizarea parțială în aceste regiuni.

Precizez că este doar o mobilizare parțială, cei care sunt în rezervă vor fi înrolați, și cei care slujesc în armată și care au profesii militare. Vor fi supuși conscripției numai cetățenii care se află în prezent în rezervă și, mai ales, cei care au servit în Forțele Armate, care au anumite specialități militare și experiență relevantă.

Decretul privin mobilizarea parțială a fost semnat. Oficial camerele adunării federale au fost informare, mobilizarea a fost dată astăzi pe 21 septembrie”, a afirmat Putin.

NATO NE ȘANTAJEAZĂ NUCLEAR, VOR FOLOSI TOATE MIJLOACELE DE APĂRARE 

Lierul rus a readus în discuție posibilitatea escaladării unui conflict nuclear.

„Acum vorbim și de un șantaj nuclear, centrala de la Zaporojie a fost lovită, iar reprezentanții NATO au spus că este posibil să se folosească arme nucleare împotriva Rusiei.

Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra. Rusia ar trebui să apere suveranitatea, independența și vom face asta cu toate mijloacele. Încearcă să ne șantajeze cu armele nucleare.”

Vezi discursul președintelui Vladimir Putin – AICI

Articolul precedentRomânia vrea drone de 270 de milioane de euro – Corespondență specială din Israel – VIDEO
Articolul următorAtenție la utilizarea sobelor și a coșurilor de fum! Recomandările pompierilor pentru prevenirea incendiilor în anotimpul rece