Asociația Salvatore din Sfântu Gheorghe a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta Serviciul Județean de Ambulanță Covasna în lupta împotriva coronavirusului, prin achiziționarea unor viziere de protecție, care vor fi realizate cu ajutorul tehnologiei 3D.

Vizierele de protecție vor fi fabricate de echipa WIEB Toys, la sediul din Sfântu Gheorghe (strada Oltului), cu ajutorul unor imprimante 3D, iar reprezentanții Asociației au transmis că deja au fost comandate primele 100 de bucăți, care ar putea fi livrate la începutul lunii aprilie, acestea urmând să le fie înmânate medicilor și asistenților medicali din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Covasna.

 „Vom achiziționa și înmâna viziere pentru protecția asistenților medicali și a medicilor din cadrul Serviciului de Ambulanță. Asociația noastră deja a luat legătura cu un Start-up local și a comandat fabricarea primelor 100 de bucăți (…) Sperăm că până în 1 aprilie să ajungă, și sperăm să fie suficiente 100. În funcție de donații vom avea posibilitatea de a achiziționa și mai multe”, au transmis reprezentanții Asociației Salvatore.

Firma WIEB (Wooden Intelligent Eco-friendly Bot) Toys a fost înființată în 2019 prin programul StartUP Plus, și este specializată în fabricarea jucăriilor prin intermediul tehnologiei 3D.

Kristó Kinga, inginer proiectant și una dintre fondatoarele firmei, ne-a precizat că pentru realizarea unei viziere costul este de doar 20 lei.

„Una costă 20 lei, sunt realizate din folie și o bandă de cauciuc care strânge și fixează vizierele. Deocamdată doar local facem. Am văzut mai multe inițiative, mai ales în București, cei de la viziere.ro. Am zis că pot să donez și eu, sau să facem un parteneriat, dar decât să le trimitem la București și să ajungă cine știe când și la noi, am zis să mergem pe inițiativă locală. A venit Asociația Salvatore și ne-a propus să rezolvăm pentru cine trebuie mai întâi, pentru Ambulanță”, ne-a explicat Kristó Kinga.

Potrivit acesteia, la ora actuală firma dispune de două imprimante 3D, însă „o a treia este pe drum”.

VIDEO ►

Donațiile se pot face prin transfer bancar, în contul deschis la BRD:

IBAN: RO20 BRDE 150S V285 2209 1500 – cu mențiunea „donație”

Articolul precedentSe suspendă viza lunară a persoanelor din evidențele AJOFM
Articolul următorPRODUS ÎN ROMÂNIA