Serviciului de Stat de Urgență din Ucraina spune că o bombă incendiară a fost folosită pentru a bombarda orașul Cernihov.

Detonator dintr-o bombă de avion / fotografie a Serviciului de Stat de Urgență

Aviația rusă lansează asupra orașului Cernihovul bombe aeriene incendiare, ceea ce este interzis în mod expres de legea internațională.

Cel puțin așa arată un raport al Conflict Intelligence Team (CIT) pe Telegram. 

Acest lucru a devenit cunoscut după ce Serviciul de Stat de Urgență a început deminarea munițiilor neexplodate la Cernihov. În videoclipul în care salvatorii scot siguranța de la munițiile neexplodate, se poate identifica bomba de fragmentare cu explozie puternică OFZAB-500.

„Într-una dintre fotografiile Serviciului de Stat de Urgență sunt vizibile fragmente din OFZAB-500 care au explodat, ceea ce nu lasă nicio îndoială că această bombă incendiară a fost folosită pentru a bombarda Cernihovul”, se arată în raport.

CIT a subliniat că articolul 2.2 din Protocolul III la Convenția privind anumite arme convenționale interzice în mod explicit utilizarea munițiilor incendiare livrate prin aer împotriva obiectivelor militare din zonele de concentrare civile.

Anchetatorii adaugă că, în timpul interogatoriilor, pilotul Su-34 doborât deasupra Cernihovului, maiorul Krasnoiarțev, a spus că lovește la coordonate, adică nici el, nici comanda sa nu au ținut cont de prezența obiectelor civile, scrie Unian.net.

Anterior, Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei a arătat cum salvatorii scot un detonator dintr-o bombă aeriană din Cernihiv.

Articolul precedentStarea drumurilor naționale din centrul țării
Articolul următorZodiile care se îmbogățesc până la sfârșitul anului 2022. Câștiguri fabuloase, efort minim