Guvernul va aproba în ședința de vineri majorarea nivelului venitului minim de incluziune, acesta fiind sprijinul financiar acordat de stat în scopul asigurării nivelului de trai minimal, potrivit unui proiect de OUG.

Venitul minim de incluziune se majorează astfel:

  • de la 260 lei/adult echivalent la 275 lei/adult echivalent în cazul componentei de ajutor de incluziune (actualul ajutor social)
  • de la 300 lei/adult echivalent la 400 lei/adult echivalent în cazul persoanelor vârstnice
  • de la 600 lei/adult echivalent la 700 lei/adult echivalent în cazul componentei de ajutor pentru familia cu copii (actuala alocație pentru susținerea familiei)

De asemenea, nivelul veniturilor din muncă deductibile din venitul total al familiei se majorează de la maximum 400 lei la 500 lei.

Se va prelungi acordarea cu 6 luni a venitului minim de incluziune dacă cel puțin o persoană aptă de muncă se angajează cu contract de muncă pentru o perioadă de cel puțin 24 de luni.

Persoanele care aplică pentru ajutoarele sociale vor fi incluse automat la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă, în vederea sprijinirii acestora să se angajeze.

Potrivit Guvernului, vor beneficia de ajutoarele sociale menționate anterior 332.766 de persoane.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentRizea, acuzații dure la adresa Anei Revenco, ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova: Spălări de bani, venituri ascunse și un dosar penal
Articolul următorOrdonanța care majorează salariile la stat, pe masa Guvernului. Ce categorii de bugetari vor primi bani în plus la salariu