USR vrea ca amenzile date pentru necompletarea formularului de intrare în ţară (PLF) să fie anulate, iar banii deja plătiţi să fie returnați. În acest sens, europarlamentarul Vlad Gheorghe a anunțat că a pregătit împreună cu parlamentarii Stelian Ion și Silviu Dehelean un proiect de lege pentru anularea amenzilor aplicate respective pe motiv că românii nu ar fi fost anunțați din timp despre obligația de a completa formularul.

”Noua lege prevede:

– Anularea amenzilor;

– Restituirea amenzilor plătite în 30 de zile;

– Păstrarea datelor înregistrate pentru 6 luni.

Demersul nostru va repara o situație absurdă pe care PSD-PNL-UDMR a creat-o și pe care autoritățile se fac că n-o văd și n-o înțeleg. Românii n-au fost informați din timp cu privire necesitatea completării formularului la intrarea în țară. S-au trezit direct cu amenzile DSP acasă.
 
Foarte mulți români au completat formularul PLF și tot degeaba. Autoritățile nu i-au mai găsit în baza de date și tot au primit amenzi. Alți români trec granița zilnic pentru a merge la muncă, prin urmare au primit deja mai multe amenzi de mii de lei. Este absurd.
 
Încă o măgărie aruncată în fața cetățenilor de bună credință din partea unor conducători incompetenți și iresponsabili. Aceștia sunt marii specialiști PSD-PNL-UDMR cu experiență care ne conduc țara.
 
Nu renunțăm și nu lăsăm lucrurile așa. Dreptatea trebuie să câștige. Bunul simț trebuie să câștige. Și totul pleacă de la legi corecte și bine făcute pentru interesul cetățenilor. Voi ne-ați ales, noi doar trebuie să ne facem treaba”, scrie europarlamentarul, într-o postare pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentMinistrul Virgil Popescu anunță măsuri după creșterea prețului la carburanți în următoarea perioadă
Articolul următorCum se manifestă infecția cu OMICRON la vaccinații COVID-19 – simptome diferite față de nevaccinați