Președintele USR, Dacian Cioloș, s-a declarat dezamăgit de alegerea PNL de a face o coaliție de guvernare cu PSD, acuzând că au trădat astfel dorințele și speranțele electoratului care i-a votat.

”Eu nu mai am de ceva vreme dezamăgiri în politică, dar mă revoltă să văd ușurința cu care acești oameni au ales, astfel, să trădeze și speranța celor care și-au dorit o guvernare pentru modernizarea statului român alături de USR. Au promis în campanie lucruri cu care e clar acum că nu rezonau deloc. Le-au spus doar ca să câștige voturi, însă inima lor politică a rămas alături de acel pe-se-de care a aruncat țara în aer și căruia i se alătură acum cu atâta ușurință și naturalețe”, spune Cioloș.

Liderul USR mai spune că vechile partide s-au simțit amenințate de suflul nou pe care USR l-a adus în politică și de corectitudinea lor.

 

”Am căutat să ne facem treaba cu cinste și corectitudine, să fim fermi atunci când a fost vorba de valori, chiar dacă, probabil, am mai avut și stângăcii. Dar nu ne-am trădat promisiunile, chiar dacă unii ne-au considerat, câteodată, rigizi. Flexibilitate la noi n-a însemnat contorsionarea coloanei vertebrale așa cum vedem că se practică cu nonșalanță la pe-ne-le (că liberali mi-e rușine să-i numesc)”, spune acesta.

El îi acuză pe liberali că aproape tot ce conta pentru ei era accesul la resurse și puterea ”de dragul perpetuării unui stil de administrație clientelar și desprins de la nevoile reale ale oamenilor”.

 

”Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziție la vechile partide și în luptă cu orice formă de extremism. Vom fi cel mai mare partid din opoziție și singurul care îmbrățișează valori democratice, autentic liberale și europene. Vom continua să muncim pentru implementarea reformelor din Planul Național de Redresare și Reziliență. Vom sancționa cu fermitate derapajele guvernării PNL-PSD. Și vom folosi această perioadă pentru a reface legăturile cu oamenii din stradă și pentru a construi viziunea noastră pentru o România modernă.”, a încheiat Cioloș.

Articolul precedentȚara în care pacienţii COVID-19 nevaccinaţi vor fi nevoiți să își plătească singuri spitalizarea
Articolul următorSfântul Ierarh Nectarie, prăznuit pe 9 noiembrie de credincioșii ortodocși