Austriecii care refuză să se vaccineze anticoronavirus vor primi amenzi de până la 3.600 de euro, odată ce vacinarea va deveni obligatorie.

Din cauza numărului tot mai mare de cazuri COVID zilnic raportate, autoritățile din Austria au impus un lockdown la nivel național pentru persoanele nevaccinate. Ulterior, ele au extins carantina și la vaccinați.

De asemenea, vaccinarea anti-COVID-19 va deveni obligatorie în această țară de la 1 februarie 2022. Tot de atunci, austriecii care refuză să se vaccineze ar putea fi amendați cu până la 3.600 de euro, informează Bloomberg.

Decidenții speră ca astfel să stimuleze oamenii să se imunizeze.

Întâi, autoritățile le vor oferi nevaccinaților o programare pentru a se imuniza, iar cine va refuza să vină va fi amendat.

De asemenea, cei care vor refuza să primească a treia doză (booster) vor fi amendați cu până la 1.500 de euro.

„Planul nu e doar ca oamenii să primeasă prima doză, ci să aibă schema de imunizare completă”, a explicat ministrul Karoline Edtstadler.

Austria va deveni prima țară vest-europeană care face obligatorie vaccinarea anticoronavirus, mai notează Bloomberg.

Asta în condițiile în care țara are și una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare diin regiune – 66%.

Măsurile guvernului au fost deja întâmpinate cu proteste. Circa 40.000 de oameni au manifestat la Viena, weekend-ul trecut.

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentNicolae Ciucă, ședință de urgență cu echipa pe care o va conduce – Premierul desemnat depune în Parlament lista de miniștri
Articolul următorCamera Deputaţilor îşi alege noul preşedinte. Marcel Ciolacu şi-a anunţat candidatura