Epidemiologul și cercetătorul Octavian Jurma spune că majoritatea infectărilor sunt produse de Omicron, iar de săptămâna viitoare cele mai multe spitalizări și decese vor fi cauzate tot de această variantă virală.

„Avem și confirmarea oficială că săptămâna trecută tulpina Omicron a devenit dominantă în România cu 62%, respectiv 203 din cele 328 de secvențieri făcute.

Debutul valului 5 încă din ultima săptămână a anului trecut și mai ales evoluția fulminantă de săptămâna trecută sunt rezultatul aceastei tranziții spre supremația Omicron în România.

O surpriza placuta in raportul VOC de azi este recunoasterea transmiterii comunitare sustinute la nivel national a variantei Omicron. In valul 4, Delta era deja de 4 saptamani la peste 90% dominanta pana a fost confirmata transmiterea comunitara!

Din acest moment putem presupune ca marea majoritate a infectarilor sunt produse de Omicron, iar de saptamana viitoare ca majoritatea spitalizarilor si deceselor vor fi produse tot de Omicron.

In randul minorilor cresterea spitalizarilor va fi vizibila deja din aceasta saptamana”, a transmis Octavian Jurma, marți, la miezul nopții.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentIMAGINILE durerii într-un sat din Teleorman: Bunici în lacrimi din cauza neajunsurilor – Cum se chinuie bătrânii să treacă iarna
Articolul următorCutremur, azi-noapte, în România