Mijlocul lunii iunie ne aduce la Şugaș Băi etapa spectaculoasă de Viteză în Coastă – Divizia a doua.

După o etapă fantastică organizată la Lacul Sfânta Ana, sunetul cailor putere se va muta de această dată în pădurea de la Şugaș Băi. Pe traseul ce leagă Sfântu Gheorghe de staţiune, participanții își vor dovedi măiestria şi talentul în lupta cu miimile cronometrului.

„Pe traseul de la Şugaş Băi primele competiţii le-am organizat în anul 2010. În fiecare an etapa de la Şugaş făcea parte din Campionatul Regional de Coastă, iar de anul trecut face parte din divizia 2 naţională. În anul 2008 am organizat şi o etapă naţională de coastă, fiind câştigată de Golner Heinz pe un Audi RS4 iar etapa a 10-a de Lucien Hora – Ford Escort Cosword.

Trofeul Şugaş Băi este organizat de Club Auto Crono, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu clubul Pro Motor Harghita. Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Covasna și se bucură de sprijinul Inspectoratului de Poliţie – Serviciul Rutier Covasna, Inspectoratul de Jandarmi – județul Covasna dar și de sprijinul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgenţă Covasna”, ne-a declarat Simon Arpad – organizatorul evenimentului.

Tragere la sorţi pentru trei „copiloţi” de ocazie

Desfășurat pe o lungime de 3,8km și o lățime de 5,5m, traseul ales pentru aceasta etapa se bucura de peisaje încântătoare, dar mai ales de viraje spectaculoase care îți taie răsuflarea la fiecare pa]s. Pentru că este o etapă despre spectacol, prietenie și curaj, la îndemnul organizatorilor, pilotul și instructorul de drift Gabi Imre a răspuns acestei provocări. După ce a cucerit alături de echipa sa trasee precum Transfăgărășan, Transrarău și Transaplina, Gabi a acceptat provocarea de a participa la etapa de Viteză în Coastă de la Şugaş Băi.

„Da, spun provocare pentru ca este un traseu total diferit fata de cele montane pe care am mai făcut drift. Este rapid și tehnic, dar foarte îngust, nefiind loc de erori. Vin sa fac spectacol și abia aștept sa auziți sunetul motorului V8 în pădurea de la Sugaș”, ne-a spus Gabi Imre.

Și pentru ca Gabi nu poate trai singur aceste senzații, oferă locul din dreapta pentru 3 persoane dornice de aventură. Prin tragere la sorţi duminică dimineața va extrage trei persoane ce îl vor însoți în aceasta aventura.

Program

Sâmbătă 15 iunie:

Orele 11.10-12.20: Recunoașteri I, II (cu start la 30 de secunde)

Orele 12.20-14.00: Antrenamente oficiale

Orele 14.00-14.30: Pauza, deschiderea circulației

Orele 14.45-18.30: Manșe de concurs I,II,III

Orele 19.00: Afișarea rezultatelor provizorii

Orele 19.30: Festivitatea de premiere

Duminică  16 iunie:

Orele 09.10-10.20: Recunoașteri I, II (cu start la 30 de secunde)

Orele 10.20-12.00: Antrenamente oficiale

Orele 12.00-12.30: Pauza, deschiderea circulației

Orele 12.45-16.30: Manșe de concurs I,II,III

Orele 17.00: Afișarea rezultatelor provizorii

Orele 17.30: Festivitatea de premiere

Articolul precedentScreening medical gratuit pentru locuitorii comunei Boroșneu Mare
Articolul următorAbsolvenţii promoţiei 2019, aşteptaţi la AJOFM Covasna