Trei bărbaţi care promiteau doritorilor de pe reţelele de socializare (Facebook, Instagram, Tik-Tok) permise de conducere „originale”, contra unor sume de bani cuprinse între 600 şi 1.200 de euro, au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, urmând a fi duşi în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat al PJS1, în perioada ianuarie 2022 – mai 2024, inculpaţii au postat pe diferite platforme de socializare (Facebook, Instagram, Tik-Tok, dar fără a se limita la acestea) mai multe anunţuri cu privire la obţinerea, de către peroane interesate, a unor permise de conducere originale. Inculpaţii au indicat ca modalitate de contactare un număr de telefon ce permitea transferarea conversaţiilor în aplicaţia Whatsapp.

„Prin folosirea de mijloace frauduloase, nume sau calităţi mincinoase, precum reprezentanţi ai unor şcoli de şoferi, poliţişti sau prin expedierea unui mesaj temporar prin aplicaţia Whatsapp ce conţinea imaginea unui permis de conducere cu datele solicitantului, inculpaţii au indus în eroare persoanele interesate cu privire la împrejurarea că vor intra în posesia permiselor de conducere solicitate. Pentru îndeplinirea formalităţilor necesare demarării procedurii de întocmire a permiselor de conducere şi expedierii acestora, inculpaţii solicitau de la persoanele interesate sume cuprinse între 600 euro şi 1.200 de euro. Aceste sume erau transferate inculpaţilor prin intermediul platformei financiare Revolut”, transmit procurorii.

În total, anchetatorii au identificat 30 de persoane care doreau să obţină permise de conducere în mod fraudulos.

Articolul precedent„Majorăm îndemnizațiile lunare pentru copiii și adulții cu handicap grav”
Articolul următorGuvernul majorează cu 10%, în două tranșe, salariile unor categorii de bugetari!