Sepsi OSK Sfântu Gheorghe continuă să impresioneze pe piața transferurilor. Clubul şi-a făcut un obicei în a transfera jucători liberi de contract, cărora le explodează cotele după ce evoluează pentru echipă.

Din lotul pentru sezonul trecut, în total 14 tranferuri au fost fără costuri pentru Sepsi.

Ibrahima Tandia şi Marko Simonovski au fost tranferați fără bani în sezonul trecut. Primul a fost vândut de formaţia din Liga 1 pentru 600 de mii de euro la Al Hazm, din Arabia Saudită.

Nici Ousmane Viera nu a costat-o pe Sepsi bani, în timp ce Daniel Prosser, fotbalist polivalent cu 9 selecţii în naţionala de tineret a Ungariei U21 a fost împrumutat de la Academia Puskas.

Marea lovitură a fost Florin Ştefan, internaţionalul de tineret pe care Sepsi nu vrea să-l vândă pe mai puţin de 1.5 milioane de euro.

În pauza de vară, Sepsi şi-a continuat politica de transferuri.

Fundașul Rachid Bouhenna, achiziţionat gratis, s-a impus rapid în echipă. Cea mai importantă mutate a fost, însă, Goran Karanovic, fotbalist transferat de asemenea gratis şi care acum are o cotă de piaţă de 600 de mii de euro. Karanovic a dat 8 goluri pentru noua sa echipă şi este unul dintre atacanţii foarte buni ai campionatului, scrie Telekom Sport.

Fostul apărător de la Zrinski Mostar, Hrvoje Barisic a venit de asemenea gratis, iar acum costă 400 de mii de euro. Super lovitura a fost Pavol Safranko, fost vârf la Aalborg, cotat in prezent la 350 de mii de euro. Jucătorul, adus la insistenţele lui Laszlo Csaba, a fost deja convocat în naţionala Slovaciei. Un alt slovan, Peter Gál-Andrezly, fotbalist experimentat cu peste 150 de meciuri în campionatul ţării sale este şi el evaluat la 300 de mii de euro.

Conform cotelor de pe transfermarkt, Sepsi a adus gratuit în această vară cel puțin 5 jucători care s-au impus în echipă şi care dacă ar fi vânduţi acum ar aduce pentru club 2 milioane de euro.

Articolul precedentSepsi – SIC Sfântu Gheorghe câștigă detașat ultimul meci din acest an, din campionatul intern
Articolul următorStarea drumurilor în județul Covasna