La data de 29 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliției Rurală Baraolt, împreună cu polițiști din cadrul Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat două percheziții în comuna Bățani, la locuințele a doi bărbați, ambii în vârstă de 28 de ani, bănuiți de săvârșirea unor infracțiuni la regimul materialelor pirotehnice.

La domiciliul unuia dintre bărbați, polițiștii au identificat și ridicat în vederea confiscării, cantitatea de 3,75 de kg. de articole pirotehnice (din categoria P1, F2 și F3).

La domiciliul celuilalt bărbat au fost identificate și ridicate în vederea confiscării, 46 de bucăți de articole pirotehnice din categoriile P1 și FP3.

Totodată, în cursul percheziției, polițiștii au constatat că la subsolul imobilului funcționa neautorizat un magazin mixt, în care au fost identificate mărfuri fără documente de proveniență, în valoare de circa 20.000 de lei.

Polițiștii au procedat la ridicarea sumei de aproximativ 4.500,00 de lei, găsită în magazin despre care există suspiciuni că ar proveni din comercializarea produselor fără documente de proveniență din magazin.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 și evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea 126/1995 Legea 241/2005.

Articolul precedentSuperstiţii de Anul Nou la români: Vâsc, struguri şi smochine pe masă, pentru belşug şi noroc
Articolul următorSfaturile polițiștilor rutieri privind circulația pe drumurile publice