Cea mai nouă trupă de teatru formată din liceeni, „3T – Teatru pentru Toți Tinerii”, ajunge la Sfântu Gheorghe, iar actorii, elevi ai Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, vor avea ocazia să joace pentru prima dată pe o scenă de teatru profesionist.

Spectacolul „Tot ce-i românesc nu piere” se va juca, la inițiativa Centrului de Tineret Întorsura Buzăului din subordinea Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Covasna, în sala Arta a Teatrului „Andrei Mureșanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe, și este dedicat Zilei Culturii Românești.

„Este vorba despre o trupă nou-înființată, 3T de la Întorsura Buzăului care după ce au avut câteva spectacole în cadrul Liceului Teoretic „Mircea Eliade” și s-au dus și la Sita Buzăului, au pentru prima oară ocazia să joace pe scena unui teatru profesionist (…) Spectacolul lor se numește Tot ce-i românesc nu piere, și prezintă doar scene din piese de teatru celebre românești, cum ar fi Steaua fără nume sau Titanic vals. Ni s-a părut o variantă drăguță să participe cu ocazia Zilei Culturii Românești la noi”, ne-a explicat managerul TAM, Anna Maria Popa.

Ea a mai precizat că ideea îi aparține consilierului de tineret Cătălin Lazăr, din cadrul compartimentului Tineret/Tabere al DJST Covasna, iar intrarea la spectacolul care se va juca în data de 17 ianuarie, începând cu ora 18:00, este gratuită în limita locurilor disponibile.

„Oricine dorește poate veni, în limita celor 100 de locuri disponibile. Deja sunt rezervări destul de multe dar încă nu e plin, încă mai pot veni oamenii fără probleme. În plus, pe cât posibil vom încerca să suplimentăm numărul de locuri dacă va fi nevoie”, ne-a mai spus Anna Maria Popa.

Trupa 3T a fost formată în luna septembrie a anului trecut, când elevii au început cursurile alături de câteva cadre didactice de la Școala de Actorie „Dream&Act” din București.

„Tot ce-i românesc nu piere” se anunță a fi un spectacol dinamic, amuzant, realist, atractiv și plin de emoție și inspirat din dramaturgia românească.

Articolul precedentVIDEO Învățătoare prinsă de ministru în timp ce țipa la elevi. Ministrul Monica Anisie a descoperit dezastrul din școlile din Ialomița
Articolul următorMilán și Hanna – cele mai populare nume de copii în 2019 la Sfântu Gheorghe