USR stă pe un butoi cu pulbere. Președintele partidului, Dacian Cioloș este contestat de fostul lider Dan Barna. Cioloș îl acuză că vrea să îi scadă din putere și îi cere „să facă un pas în spate”. Liderul USR anunță că, dacă partidul nu votează o serie de reforme, demisionează de la șefia formațiunii. ”Nu ni se înmoaie genunchii de la un ultimatum”, transmiste tabăra lui Dan Barna, prin vocea lui Catalin Drulă. 

Dacian Cioloș îi cere lui Dan Barna să facă un pas real în spate. Cioloș a declarat că speră ca fostul lider USR ”să nu încerce o aventură politică prin care să rupă partidul”.

Tabăra lui Dan Barna îl ”torpilează” pe Dacian Cioloș.

Cele mai recente atacuri au fost lansate de Cătălin Drulă. Vicepreședintele USR, vârf de lance al tabarei lui Dan Barna, a declarat ca și-ar asum conducerea USR, dacă Cioloș dezertează.

Cuțitele s-au ascuțit în USR după ce Dacian Cioloș a încercat să schimbe raportul de putere. Deși Cioloș a câștigat șefia USR, puterea în forurile de conducere o deține în continuarea Dan Barna. Actualul președinte, Dan Cioloș, vrea să preia frâiele puterii și cere ”reforme urgente”.

Luni, cele două tabere vor sta din nou față în față, într-o nouă ședință a conducerii USR.

Absurdul situației din USR este subliniat și de deputatul Iulian Bulai. Exact ca la Radio Ervean. ”Fix așa a fost, doar că invers!”, a scris Bulai într-o postare pe Facebook, facând trimitere la un pamflet. 

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentPrognoza meteo 7 februarie. Ploi și depuneri de polei, în cea mai mare parte din țară
Articolul următorAUDIO – Dacian Cioloș amenință USR: „Atunci eu îmi depun mandatul. Nu pot să vă oblig, îmi asum consecințele și îmi prezint demisia”