Teatrul maghiar „Tamási Áron”, din Sfântu Gheorghe, își deschide stagiunea cu spectacolul „Un copil spune o poveste pe fond albastru” , pe care Radu Afrim l-a construit inspirat de  piesa „Pantoful de sticlă” a scriitorului maghiar Molnár Ferenc.

Spectacolul va avea premiera duminică, 9 septembrie, la ora 20.00, însă biletele pot fi deja achiziționate.

Colaborarea regizorului Radu Afrim cu trupa Teatrului „Tamási Áron”  din Sfântu Gheorghe a început cu cinci ani în urmă.

„Radu Afrim a lucrat pentru prima dată cu Trupa <<Tamási Áron>> în 2013, când a pus în scenă <<Akárki>> /<<Oricine>> – o piesă suprarealistă de Kárpáti Péter, unul dintre cei mai valoroşi dramaturgi maghiari contemporani, cu care regizorul român s-a întâlnit pe terenul unei obsesii comune: să poarte spectatorii dincolo de teatru, mai precis, dincolo de canoanele lumii teatrale. Iar pentru Radu Afrim, dincolo de teatru şi dogmele lui se află o lume vie, plină de fantezie,  poezie şi melancolie, aşa cum se întâmplă şi în spectacolul <<Un copil spune o poveste pe fond albastru>> (…)”- au transmis reprezentanții Teatrului „Tamási Áron”.

Instituția aniversează în acest an șapte decenii de activitate, astfel că dedică întreaga stagiune acestei aniversări.

Foto: Barabás Zsolt, Teatrul „Tamasi Aron”

Articolul precedentOpt covăsneni înscriși în programul de sprijin pentru tomate urmează să valorifice producția
Articolul următorRezultate BAC de toamnă: Rata de promovare a crescut, după soluționarea contestațiilor