Teatrul Independent „Osonó” din Sfântu Gheorghe pornește în turneu cu spectacolul „Cercul prietenilor neștiuți sau Picnic pe un covor japonez”,  în județele Satu Mare și Sălaj.

Turneul, programat între 16 și 20 septembrie, cuprinde zece reprezentații ale spectacolului și face parte dintr-un complex proiect de educație teatrală, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional  (AFCN), a informat conducătorul Trupei și regizorul spectacolului, Fazakas Misi.

„Producţia <<Osonó>> este adaptată pentru formula de teatru în săli de clasă şi este construită pe confesiunile unor tineri maghiari şi români, care îi vor provoca pe spectatori să privească problemele convieţuirii interetnice din mai multe puncte de vedere, să  gândească fără prejudecăţi şi cu empatie, pentru a înţelege modul  de a fi al celui diferit  de ei. Fiecare reprezentaţie din turneu mizează pe intrarea tinerilor spectatori în <<Cercul prietenilor neştiuţi>> şi implicarea lor în dezbaterea/dialogul interetnic şi intercultural pe care spectacolul îl deschide,  în spiritul ludic al culturii şi al artei teatrale”, a declarat Fazakas Misi.

Potrivit acestuia, turneul este realizat în parteneriat cu asociația „Progress Art” din Satu Mare.

„Osonó”  şi-a început activitatea ca trupă şcolară, în 1993 și de câţiva ani funcţionează ca teatru independent, ca atelier cultural, unde tinerii au şansa de a experimenta diverse formule teatrale contemporane. Proiectele educaţionale şi sociale ale Trupei sunt gândite ca spaţii de întâlnire şi dezbatere pe teme de maximă actualitate.

Articolul precedentLipsa unui proiectant blochează de peste un an reabilitarea Muzeului Naţional Secuiesc
Articolul următorIncendiu puternic la Belin. Pompierii s-au luptat 7 ore cu flăcările