Conform cercetătorilor de la Cleafy, versiunea din februarie 2022 a troianului bancar TeaBot a evitat măsurile de securitate ale Google Play Store, fiind distrbuit printr-o aplicație numită „QR Code & Barcode – Scanner”. TeaBot vizează utilizatori ai peste 400 de aplicații bancare, de asigurări sau pentru cryptomonede, din mai multe țări, inclusiv SUA, Rusia sau China.

De obicei, TeaBot este răspândit prin aplicații dropper din categoriile „PDF document” sau „QR code scanner”, care sunt plasate pe Google Play Store. Cercetătorii de la Bitdefender au indicat în ianuarie 2022 că o astfel de aplicație a fost descărcată de peste 100,000 de ori înainte de a fi eliminată din magazinul de aplicații.

În urma descărcării, o astfel de aplicație solicită aplicarea unei actualizări false, care duce la instalarea unei alte aplicații găzduită pe GitHub, acesta fiind cea care conține malware-ul TeaBot. Succesul atacului depinde de faptul că utilizatorii trebuie să permită instalări din surse necunoscute.

Articolul precedentIndicele ROBOR la 3 luni a urcat vineri la 4,03% pe an. A atins recordul din 2014
Articolul următorALERTĂ ALIMENTARĂ Pomelo – valori admise de reziduuri de pesticide depășite