781 de cetățeni cu drept de vot, care nu s-au putut deplasa la una dintre cele 241 secții de votare amenajate la nivelul județului Covasna, și-au exprimat opțiunea cu urna mobilă, majoritatea solicitărilor fiind în municipiile Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc.

Șefa Cancelariei Prefectului Județului Covasna, Anna-Zsofia Constantin ne-a precizat că cele mai multe cereri pentru urna mobilă au fost la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe (74) și la Spitalul Municipal Târgu Secuiesc (73). De asemenea, în localitatea Zagon au fost înregistrate 54 de voturi cu urna mobilă, 38 în Bățanii Mari, și 28 în localitatea Aita Seacă.

La polul opus, cele mai puține cereri pentru urna mobilă (câte una) au fost la Liceul de Arte „Plugor Sandor”, Colegiile Naționale „Mihai Viteazul” și „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe, dar și în localitățile Aninoasa, Dobârlău și Cernat.

De urne mobile beneficiază cetăţenii cu drept de vot, care nu pot ajunge la secţiile de votare din motive medicale sau din alte cauze excepţionale. Astfel, bolnavii internaţi în spitale, cei aflaţi în arest la domiciliu sau deţinuţii din penitenciare trebuie să facă o cerere către cea mai apropiată secţie, iar preşedinţii vor trimite urna mobilă în locul solicitat.

La nivelul județului Covasna sunt înscrişi pe listele permanente 182.055 de votanţi.

Cu o oră înainte de închiderea secțiilor de vot, județul Covasna se afla pe penultimul loc în ceea ce privește prezența la vot, cu 36,59 %.

Potrivit Biroului Electoral Județean Covasna, până la această oră nu s-au înregistrat incidente deosebite la secțiile de vot din județ.

 

Articolul precedentSepsi OSK continuă forma slabă: înfrângere acasă cu Gaz Metan Mediaş
Articolul următorALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Rezultate exit poll IRES. Cine intra in turul 2