La trei zile după condamnarea sa, Donald Trump a atras atenția că o pedeapsă cu închisoarea ar putea fi „un punct în care susţinătorii săi să cedeze”.

Fostul președinte american Donald Trump a avut un interviu cu serviciile de probațiune, luni, 9 iunie, la fel ca toți condamnații penal din Statele Unite ale Americii. Acesta este un pas necesar înaintea pronunțării verdictului în dosarul plăților către Stormy Daniels, o fostă actriță în filme pentru adulți.

În plină campanie pentru a reveni la Casa Albă, şi la o zi după un miting în caniculă la Las Vegas, Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, s-a supus la New York acestui exerciţiu în care condamnatului îi sunt puse de obicei mai multe întrebări despre cazierul său penal, situaţia sa profesională şi familială şi, eventual, sănătatea sa fizică ori psihică.

În mod neobişnuit, acest interviu urma să aibă loc prin videoconferinţă, de la reşedinţa lui Donald Trump Mar-a-Lago din Florida, şi nu în persoană la Manhattan, unde omul de afaceri a devenit primul fost preşedinte american condamnat într-un proces penal, potrivit Agerpres.

Donald Trump, găsit vinovat de 34 de infracțiuni

Fostul președinte american, care candidează pentru un nou mandat la Casa Albă, a fost găsit vinovat de 12 jurați, pe 30 mai, de 34 de infracţiuni de falsificare a unor documente contabile pentru a ascunde plata a 130.000 de dolari către Stormy Daniels, chiar la sfârşitul campaniei prezidenţiale din 2016.

Această plată, a cărei disimulare a fost considerată ilegală, avea scopul de a-i cumpăra tăcerea despre o relaţie intimă pe care ea susţine că a avut-o cu Donald Trump şi pe care fostul președinte american o neagă, în 2006, când era deja căsătorit cu soţia sa, Melania.

Interviul cu serviciile de probaţiune la care a fost supus Donald Trump urmează să permită întocmirea unui raport pentru judecătorul Juan Merchan, care a prezidat procesul şi va stabili sentinţa la data de 11 iulie.

Infracţiunea de fals în acte contabile poate fi pedepsită cu până la patru ani de închisoare, însă judecătorul poate alege o alternativă cum ar fi pedeapsa cu suspendare cu probaţiune sau chiar muncă în folosul comunităţii.

La trei zile după condamnarea sa, Donald Trump a atras atenția la Fox News că o pedeapsă cu închisoarea „ar fi complicat de acceptat de către public” şi ar putea fi „un punct în care susţinătorii săi să cedeze”.

Articolul precedentUNICEF: 6 din 10 copii mici sunt agresați fizic și psihologic de părinții lor
Articolul următorPreședintele Iohannis, la Summitul Formatului Bucureşti 9 de la Riga