Numărul adolescenților consumatori de alcool și droguri a crescut iar vârsta de debut a consumului în rândul adolescenților a scăzut alarmant. 

Acest fapt nu poate sa rămână fără urmări asupra sănătății lor, în special a creierului încă în dezvoltare, producând schimbări semnificative neurologice cu impact asupra personalității sale și a dezvoltării ulterioare.

„În calitate de părinți și educatori, este esențial să descoperim rădăcina consumului de droguri la adolescenți și adulții tineri, de îndată ce acesta începe să apară. Pentru a preveni obiceiurile de a consuma droguri adânc înrădăcinate mai târziu în viața copiilor, trebuie să luăm măsuri acum. Trebuie să punem întrebări. Trebuie să înțelegem problema. Iar primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să analizați situația. La fel ca în cazul tuturor patologiilor, daca vorbim de un consum de droguri deja instituit în rândul adolescenților nu începem prin a trata efectul! Cauza determinantă este elemental primordial. Factorul declanșator al acestui consum (cauza) este esențial în evaluarea și tratarea acestui consum, prevenind astfel recăderileȚ, spune psihoterapeut Aida Ivan.

 

Vezi principalele motive a consumului de droguri în rândul adolescenților pe realitateamedicala.net

Articolul precedentAVERTISMENT de la Banca Mondială. CRIZA care bate la ușă. Ce se întâmpla cu economia în 2023
Articolul următorCod galben de fenomene EXTREME. Ploi și vijelii cu grindină în toată țara. Când începe potopul