Două proiecte care vizează creșterea calității serviciilor medicale furnizate în regim ambulatoriu, respectiv dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale, vor fi depuse de Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în vederea finanțării acestora, anunță We Radio.

Consiliul Județean Covasna a aprobat, joi, în cadrul ședinței ordinare a lunii noiembrie, participarea unității medicale la apelul de proiecte, finanțate din fondurile europene, în valoare cumulată de aproape 21 de milioane de lei.

Am aprobat două posibilități pentru Spitalul Județean de a depune proiecte, unul vizează dezvoltarea infrastructurii medicale ambulatorii – Policlinica – unde lucrează 83 de medici din 26 de specializări. Nu toată lumea știe, dar, anual în Policlinica Spitalului Județean de Urgență se fac aproape 100.000 de consultații (…) Ne-am dat acordul și pentru ca Spitalul să poată depune un proiect pentru reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale depistate. În cadrul fiecărui spital sunt cazuri de infecții, și deși în spitalul nostru aceste cazuri sunt sub 1%, ne străduim și ne dorim să fie și mai redus acest procent”, a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, în cadrul conferinței lunare Info Județean.

În ceea ce privește primul proiect, a cărui valoare este de 12.734.078 lei și care vizează creșterea calității serviciilor medicale în Policlinică, managerul Spitalului, András-Nagy Róbert, a declarat că în urma investiției vor fi extinse posibilitățile de diagnostic și tratament, iar unitatea medicală are în plan digitalizarea radiologiei.

„Dorim îmbunătățirea calității actului medical prin achiziționarea de echipamente pentru infrastructura ambulatorie. Se vor extinde posibilitățile de diagnosticare, tratamentele în ambulatoriu, inclusiv micile intervenții chirurgicale. Dorim să digitalizăm radiologia”, a explicat András-Nagy Róbert.

Detalii, AICI

Articolul precedentTaxa care dublează prețurile la produsele din tutun. Cât va ajunge să coste un pachet de țigări
Articolul următorROMÂNIA SUVERANĂ | Trăim vremuri în care bunicii și părinții noștri își vând tot ce le-a mai rămas prin case