Sorin Cîmpeanu a anunțat că numărul copiilor internați în acest moment în spitale, cu afecțiuni COVID-19, este sub 9% din totalul spitalizărilor.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că ponderea copiilor internaţi cu afecţiuni COVID este 8,6% din totalul internărilor. De asemenea, gradul de ocupare a paturilor COVID, în funcţie de care se decide trecerea în online a unităţilor de învăţământ, variază între 4%, în Mehedinţi, şi 39% în Suceava. În Capitală, gradul de ocupare este în continuare 16%.

 „La nivelul zilei de ieri, 18 ianuarie, conform informării oficiale furnizate de Ministerul Sănătăţii, erau spitalizaţi 337 copii din totalul de 3.896 persoane internate cu afecţiuni COVID, adică 8,6% din totalul pacienţilor Covid internaţi. Astăzi, 19 ianuarie, ponderea copiilor internaţi cu afecţiuni COVID este practic aceeaşi – 8,6%”, a transmis ministrul Sorin Cîmpeanu.  

Ministrul Educaţiei precizează că ponderea copiilor din totalul populaţiei României este de 17,6%. 

”În concluzie, ponderea copiilor internaţi este mai puţin de  jumătate în raport cu media naţională. Gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor Covid variază între 4% (Mehedinţi), 7% (Brăila, Covasna şi Gorj) şi 39% (Suceava), Bucureşti-Ilfov se menţine la 16% grad de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID”, potrivit datelor transmise de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Gradul de ocupare al paturilor COVID-19 din fiecare judeţ, în fiecare zi de joi, este luat ca punct de referinţă pentru trecerea în online a unităţilor de învăţământ. Iar decizia schimbării prezenței fizice cu sistemul online se va lua atunci când gradul de ocupare al paturilor din spitalele din județul respectiv ajunge la 75%.  

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCum se manifestă infecția cu OMICRON la vaccinații COVID-19 – simptome diferite față de nevaccinați
Articolul următor Ministrul Muncii, anunțul momentului despre noua formulă pentru recalcularea pensiilor. Milioane de români sunt vizaţi