Şoferii care nu îşi plătesc amenzile de circulaţie în termenul limită propus de lege pot rămâne fără permisul auto, pentru că ar putea fi suspendat.

Este vorba despre un proiect legislativ iniţiat de un grup de deputaţi, care propune ca termenul maxim pentru plata unei amenzi de circulaţie să fie de 60 de zile de la momentul aplicării contravenţiei.

În caz de neplată şoferul se va alege cu permisul de conducere suspendat.

Proiectul de lege, care modifică Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice cu modificările şi completările ulterioare, arată că România are un nivel scăzut de achitare a amenzilor rutiere.

Iar neplata acestoră este o problemă pentru bugetele locale.

„Principala problemă este aceea că unităţile administrativ teritoriale nu au instrumente pentru a încasa amenzile şi a le transforma, deci, în venit la bugetul local. Încasarea acestora este posibilă deoar după perioade lungi de timp sau niciodată, ceea ce înseamnă o diminuare a bugetului local. De asemenea, nerealizarea acestui indicator – încasarea amenzilor  – implică şi o diminuare a cotelor ce sunt repartizate pentru echilibrarea bugetelor locale, fără ca unităţile administrativ teritoriale să aibă vreo vină. Prin urmare, în mod automat, se înregistrează o diminuare a bugetului total local respectiv”, conform iniţiatorilor proiectului de lege.

Articolul precedentExplozie de cazuri de gripă raportate în ultima săptămână
Articolul următorANSVSA, investiție de peste 5 milioane de euro în echipamente pentru determinarea rezidurilor de pesticide din fructe şi legume