Pe 27 decembrie își sărbătoresc onomastica peste jumătate de milion de români care poartă prenumele Sfântului Ștefan. Potrivit tradiției, este o zi pentru împăcare și pentru rugăciuni care să aducă sănătate și spor în casă.

 

Potrivit informațiilor furnizate de Direcția Generală pentru Evidența Populației, sunt 359.675 de bărbați și 149.194  de femei care poartă prenumele Ștefan, Ștefania sau unele inspirate din acestea.

Sfântul Ștefan, primul martir al Bisericii. Semnificația celei de-a treia zi de Crăciun

Sfântul Ştefan este considerat primul care a vestit şi a mărturisit credinţa în Iisus Hristos, iar pentru aceasta a fost ucis cu pietre.

De origine iudeu, Sfântul Apostol şi Arhidiacon Ştefan a fost unul dintre cei şapte diaconi aleşi de către Sfinţii Apostoli din Ierusalim. El este celebrat de ortodocși în fiecare an, pe 27 decembrie.

Se consideră că icoana Sfântului Ştefan este bine să fie dăruită pentru sporul casei şi pentru sănătate, iar persoanele care sunt certate ar trebui să se împace astăzi.

Articolul precedentCălin Georgescu, despre vânzarea Petrom: „Toate s-au făcut în dezinteresul poporului român” – Ce soluție există
Articolul următorMarcel Boloș, despre ajutoarele pentru compensarea preţurilor la energie – CINE și CUM primește cardurile de energie în 2023