Sepsi-SIC a câştigat miercuri în deplasare cu Galatasaray Istanbul în etapa a 5-a din EuroCup Women, scor final 78-70, şi nu mai poate pierde locul 2 în grupă, care asigură calificarea în următoarea fază a competiţiei.

Campioana României trebuia să nu piardă la o diferenţă mai mare de 16 puncte pentru a avea prima şansă să termine pe locul 2 în grupa E din EuroCup. Jucătoarele antrenate de Zoran Mikes s-au depăşit însă din nou şi au câştigat clar partida pe care au dominat-o de la un capăt la altul.

După victoria de la Sfântu Gheorghe, din urmă cu câteva săptămâni, toată lumea baschetului vorbea despre una dintre marile surprize ale sezonului în această competiţie, însă succesul de aseară de la Istanbul confirmă faptul că victoria de pe teren propriu nu a fost o greşeală, iar Sepsi-SIC este o echipă valoroasă în acest sezon.

După meci, antrenorul Zoran Mikes a declarat: „O victorie istorică pentru noi! Ca antrenor pot fi mândru de joc, mental am fost foarte bine pregătiți pentru acest joc, fetele au răspuns foarte bine încă de la început. Primul sfert a fost o mare execuție ofensivă, dar nici nu le-am permis să atace, ne-a fost un pic frică de acel început, dar, în general, am controlat întregul joc. Ceea ce nu am controlat au fost câteva situații pe final, dar cred că și în acel moment am controlat jocul, astfel încât să nu poată câștiga.

Sunt cu adevărat mândru de echipă și cred că aceasta este o victorie uimitoare pentru club, pentru noi, pentru fanii noștri, dar cred că este o victorie grozavă și o mare surpriză și în lumea baschetului feminin. Nu foarte multe persoane se așteptau la acest lucru.

Sunt mândru de fanii care au venit aici să ne sprijine și pentru cei care ne urmăreau de acasă. Este o victorie frumoasă, o amintire frumoasă, dar trebuie să ne pregătim pentru următorul meci din campionat și cel cu Lulea și nu vrem să ne oprim aici. Vrem să jucăm bine și în runda următoare. Cu siguranță cu această victorie am mers mai departe în EuroCup și sunt foarte mândru că am obţinut această calificare cu o rundă înainte de final. Două victorii împotriva lui Galatasaray sunt uimitoare pentru acest sezon!”

Bucurie şi în rândul jucătoarelor

La rândul ei, Andra Mandache, una dintre cele mai bune jucătoare de pe teren la meciul de la Istanbul, a declarat: „A fost un meci foarte important pentru noi și pentru ei in același timp. Mă bucur foarte mult că noi ca echipă, cum a zis și antrenorul, am executat perfect planul meciului, am obținut victoria, un lucru destul de greu de obținut la Galatasaray. Cu această victorie suntem calificați mai departe, ceea ce pentru noi este un mare succes și ne bucurăm foarte tare. Aș vrea în primul rând să felicit toate colegele mele de echipă pentru că astăzi am jucat ca o echipă adevărată. Fiecare jucătoare care a intrat pe teren a adus ceva în plus echipei și am jucat și ne-am lăsat sufletul pe teren. Mulțumim fanilor care au venit extrem de numeroşi să ne susțină și au umbrit tribuna Galatasaray-ului!”

Cu trei victorii şi două înfrângeri în Grupa E din EuroCup, Sepsi-SIC nu mai poate pierde locul 2 care asigură calificarea în următoarea fază a competiţiei.

Articolul precedentContainer plin cu hârtii, incendiat la Sfântu Gheorghe
Articolul următorCât s-a tăiat și cât s-a regenerat din pădurile județului Covasna administrate de Direcția Silvică