Sepsi Sfântu Gheorghe se vrea a fi un club exemplu, iar oficialii clubului au impus un regulament unic în fotbalul românesc. Acesta nu are legătură cu echipa, ci cu suporterii, care pot fi interziși pe viață de pe stadion dacă încalcă normele stabilite de gruparea covăsneană.

Sepsi Sfântu Gheorghe vrea să devină o forță în fotbalul românesc, dar în același timp intenționează să reprezinte un exemplu prin comportamentul fanilor. Deseori luați în colimator de celelalte galerii din cauza etniei maghiare a suporterilor, cei de la Sepsi vor să ofere o replică pozitivă și să aibă un public care nu creează niciun fel de probleme.
Oficialii celor de la Sepsi au întocmit un regulament unic pentru România, care prevede diverse sancțiuni în funcție de gravitatea faptelor comise de suporteri. Aceștia riscă interdicții pe perioade scurte de la meciuri pentru abateri minore, cum ar fi fumatul pe stadion, sau interdicții pe viață pentru folosirea materialelor pirotehnice.
 
Lista sancțiunilor impuse de cei de la Sepsi:
 
  • fumatul pe stadion sau utilizarea țigărilor electronice; utilizarea unui limbaj jignitor, abuziv sau statul în picioare în timpul meciurilor – interzis o lună
  • limbaj abuziv, comportament agresiv față de oficialii clubului sau față de alți suporteri – interzis două luni
  • pătrunderea pe suprafața de joc: interzis 12 luni
  • posesia și folosirea materialelor pirotehnice: interzis pe viață
Șefii clubului covăsean anunță că vor avea toleranță zero pentru orice infracțiune și că va contacta poliția de fiecare dată când suporterii vor încălca regulamentul.
„Clubul nostru se așteaptă din partea suporterilor să aibă cel mai înalt standard de comportament atunci când vin la meciuri la Sfântu Gheorghe. Nu tolerăm niciun gest care să afecteze imaginea clubului și care ar putea compromite reputația lui Sepsi pe plan intern. Clubul nostru își rezervă dreptul de a mări sau micșora orice perioadă de interdicție față de cea anunțată în mod oficial. În plus, ne rezervăm dreptul de a anunța imediat poliția”, au declarat oficialii lui Sepsi, conform gsp.ro.
De asemenea, cei de la Sepsi au anunțat că participarea la manifestări cu caracter xenofob sau rasist constituie infracțiuni, iar clubul va colabora cu autoritățile pentru a identifica suporterii în cauză, care pot fi chiar arestați.
 
Sursă: Eurosport România
Articolul precedentPSD prezintă noul pachet social pentru românii vulnerabili – Salariul minim și PENSIILE, mai mari de la 1 ianuarie
Articolul următorMINISTERUL AGRICULTURII: A fost definitivat cadrul legislativ pentru operaţionalizarea Casei de Comerţ Unirea