Circulaţia trenurilor pe ruta Braşov – Întorsura Buzăului, suspendată în urmă cu aproximativ patru ani după prăbuşirea podului de la Budila, va fi reluată, informează primarul oraşului Întorsura Buzăului, Raul Urdă.

Potrivit programului postat de edil pe o reţea de socializare, pe această rută vor circula zilnic 12 curse, respectiv 6 perechi de trenuri, primul cu plecare din Întorsura Buzăului la ora 04,32, iar ultimul cu plecare din Braşov la ora 20,00.

„Şuieratul trenului se va auzi iarăşi la Întorsura Buzăului. Felicitări şi mulţumiri celor de la CFR care au făcut această investiţie deosebit de importantă pentru toată zona Buzaielor”, a scris Raul Urdă, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai menţionat, într-un comentariu, că a purtat discuţii cu reprezentanţii CFR pentru reabilitatea clădirii Gării.

Lucrările de reconstrucţie a podului de la Budila au fost finalizate recent, iar, potrivit purtătorului de cuvânt al CFR Infrastructură, Oana Brânzan, mai sunt de pus la punct ultimele detalii tehnice, circulaţia trenurilor pe ruta Întorsura Buzăului-Hărman-Braşov urmând să fie reluată, cel mai probabil, până la finalul acestei luni.

„Un operator privat, acelaşi care a operat anterior, a anunţat oficial că doreşte să reia serviciul public de transport feroviar de călători pe relaţia Braşov – Întorsura Buzăului. (…) Mai sunt de pus la punct câteva detalii tehnice, dar estimăm că luna aceasta circulaţia va fi reluată. Vom anunţa din timp data şi mersul trenurilor”, a declarat, pentru AGERPRES, Oana Brânzan.

Traficul feroviar între Întorsura Buzăului şi Braşov a fost oprit în luna iulie a anului 2018 din cauza prăbuşirii podului din localitatea Budila, în urma unei puternice viituri pe râul Târlung.

Imagine

ImagineImagine

Imagine

FOTO: Facebook / Raul Urdă

AGERPRES

Articolul precedentCriza Blue AIR | Nicolae CIUCĂ: Prioritatea este să-i aducem pe români în țară. ANPC, pus să verifice procedurile
Articolul următorDouă persoane arestate preventiv pentru trafic internațional de droguri