Campania anticorupție, lansată anul trecut de Direcția Generală Anticorupție (DGA) Covasna, a ajuns și la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe, unde a fost prezentată în cadrul programului educațional „Școala Altfel”.

Mai mulți elevi de clasele IX-XII au învățat de la ofițerii DGA ce au de făcut atunci când sunt martorii unei situații de corupție, au aflat ce presupune munca unui ofițer anticorupție, și au urmărit videoclipul realizat de câțiva elevi covăsneni în cadrul campaniei „Pasivitatea naște corupție – Implică-te!”.

„O atenție specială a fost acordată videoclipului „Pasivitatea naşte corupţie – Implică-te! Nu sta pasiv!” din campania de conștientizare anticorupție cu același titlu, în care personajele sunt chiar elevi din Covasna care, printr-o creație muzicală originală, au dorit să transmită mesajul lor pro atitudine împotriva corupției”, se arată pe pagina de Facebook a Direcției Generale Anticorupție.

Campania de informare şi conştientizare a tinerilor și adulților din judeţ cu privire la importanţa sesizării faptelor de corupţie, a fost lansată în luna septembrie a anului trecut, de Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, cu sprijinul Consiliul Judeţean, Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe şi asociaţiile Love to Dance şi Emlékgyár.

Toți locuitorii judeţului Covasna care vor să sesizeze faptele de corupţie pot face acest lucru telefonic, apelând gratuit 0800 806 806, dar şi prin e-mail la adresa: [email protected] ori direct la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Covasna, cu sediul pe str. Kőrösi Csoma Sándor nr. 16, telefon/fax 0267.307.490.

Videoclipul, care poate fi urmărit AICI, a fost realizat cu ajutorul unui grup de elevi, membri ai unui club de dans din municipiul Sfântu Gheorghe, şi a fost difuzat pe reţelele de socializare.

Articolul precedentCOMUNICAT Realitatea PLUS
Articolul următorAccident cu două TIR-uri în sensul giratoriu din judeţul Covasna