Arabia Saudită, foarte activă în diplomaţia sportivă în ultimii ani, a obţinut organizarea următoarei Cupe Mondiale a Cluburilor, programată în decembrie, a anunţat FIFA marţi, relatează AFP.

„Consiliul FIFA a desemnat în unanimitate Federaţia de Fotbal din Arabia Saudită ca gazdă a turneului din 12 până în 22 decembrie 2023”, a scris organismul din Zurich într-un comunicat.

La fel ca Qatarul, gazda Cupei Mondiale din 2022, şi Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, principalul exportator mondial de ţiţei, a multiplicat evenimentele sportive majore în ultimii ani pentru a-şi diversifica economia şi a-şi îmbunătăţi imaginea, pe fondul acuzaţiilor de represiune în acest regat ultraconservator.

Organizarea Cupei Mondiale a Cluburilor răspunde acestei strategii, în contextul în care autorităţile saudite iau în considerare o ofertă de a organiza Cupa Mondială din 2030, cel mai important eveniment fotbalistic, alături de Grecia şi Egipt.

Lansat în 2000, apoi instalat definitiv în peisaj în 2005 pentru a înlocui Cupa Intercontinentală, World Club reuneşte cea mai bună echipă a fiecăreia dintre cele şase confederaţii ale FIFA, precum şi o echipă din ţara gazdă, adică şapte echipe.

Continuarea pe realitateasportiva.net

 

Articolul precedentOrașele României stau pe o bombă în caz de cutremur. Adevăratul pericol care poate face mai multe victime decât seismul în sine
Articolul următorBayern și AC Milan, favorite la calificarea în sferturile Ligii Campionilor! Victorii la limită cu PSG și Tottenham