O nouă tehnică de înșelătorie cu credite face victime în România. Un bărbat s-a ales cu credite deschise pe numele lui, la un așa-numit IFN, fără a beneficia de vreun ban de pe urma lor și fără a semna un act oficial. Omul s-a adresat instanței și a câștigat procesul. După câțiva ani, s-a trezit din nou somat, pentru un alt credit pe care nici nu l-a solicitat și de care nici nu a beneficiat.

În cazul primului credit, bărbatului i s-a comunicat că este bun de plată și a intrat pe rolul instanței, unde a putut dovedi că este vorba de fals de identitate și că el nu a contractat un împrumut. Noul credit l-a pus pe bărbat din nou în dificultate și se vede din nou nevoit să acționeze în instanță. De data acesta, situația este și mai bizară, pentru că bărbatul are propriul său credit pentru casă, dar deschis la altă bancă. În 2021, când a luat împrumutul, numele său nu a fost găsit în nicio altă bază de date.

„Anul acesta mi-a venit din nou un alt credit, tot pe numele meu, tot pe același nume, tot pe adresă diferită față de cea unde m-am născut și crescut, făcut în 2017, pe alt IFN , deschis de alt cont curent bancar, tot pe numele meu,” a declarat cel păgubit.

De altfel, se pare că în bazele de date ar mai circula și alte credite deschise sub identități false, deci acesta este un fenomen care poate lua amploare în viitorul apropiat. 

Ulterior, bărbatului i s-a comunicat că este vorba despre un fenomen greu de oprit și că de-a lungul timpului au mai existat cazuri similare.

Articolul precedentCustodele Coroanei Margareta şi Principele Radu, întâlnire de familie, la Castelul Windsor, după funeraliile Reginei Elisabeta a II-a
Articolul următorLovitură pentru românii SĂRACI. Voucherele sociale, doar pentru familii vulnerabile și cei cu pensie până în 1000 de lei