România va cere un vot pe aderarea la Schengen la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne de joi, afirmă surse guvernamentale care subliniază că negocerile se vor desfăşura până în ultimul moment.

„România va cere un vot pe aderarea la Schengen la Consiliul JAI de maine. Rămânem ferm implicaţi şi angajaţi în negocieri”, au precizat surse guvernamentale pentru Agerpres.

Aceleaşi surse au mai afirmat că autorităţile de la Bucureşti vor negocia ”până în ultimul moment”.

 

”Austria este complet izolată la nivel european şi vom continua toate demersurile posibile pe care le putem face”, au mai afirmat sursele citate.

Agenda Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din 8-9 decembrie are ca punct pe ordinea de zi joi:  ”Miniştrii vor discuta despre aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în Bulgaria, Croaţia şi România şi vor urmări să adopte decizii în această privinţă.

 

”Miniştrii vor evalua, de asemenea, situaţia generală a spaţiului Schengen, ca parte a ciclului anual al Consiliului Schengen. Aceştia se vor concentra în special pe combaterea introducerii ilegale de migranţi şi pe interoperabilitatea sistemelor informatice”, conform agendei evenimentului.

Articolul precedentAderarea României la Schengen. Presa austriacă: „Viena umilește Bucureștiul”
Articolul următorAPIA: Peste 61,98 milioane euro autorizate la plata finală în cadrul Campaniei 2022