Partidul Popularilor Europeni, cel mai influent partid european, a votat, la solicitarea PNL, o rezoluție prin care cer aderarea cât mai rapidă a României și a Bulgariei la Spațiul Schengen.

Adunarea Politică a Partidului Popular European, grup politic din care face parte și Partidul Național Liberal, cere Austriei să își reconsidere poziția și să accepte integrarea României și Bulgariei la Spațiul de liberă circulație.

„Noi, Adunarea Politică a PPE, îndemnăm, în același timp, toate partidele care fac parte din familia politică a PPE să își intensifice eforturile în vedere obținerii aderării cât mai rapide a României și Bulgariei la spațiul Schengen. Spațiul Schengen va fi mai sigur odată cu aderarea României și Bulgariei. Aceasta este decizia corectă și are susținerea totală a Adunării Politice a PPE”, a transmis, într-o postare pe Facebook, Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL și vicepreședinte al Grupului PPE.

Încă din vara anului trecut, PPE și-a declarat susținerea fermă pentru aderarea României la Spațiul Schengen, atât prin rezoluțiile votate în cadrul forurilor de conducere, cât și prin declarațiile președintelui PPE, Manfred Weber.

Articolul precedentPensionarii nemulțumiți de noua lege a pensiilor ies în stradă. Joi, protest de amploare în fața Guvernului
Articolul următorComisia Europeană vine cu vești foarte proaste pentru România – Ce se va întâmpla în țara noastră din cauza inflației