Poliţiştii covăsneni vor acţiona în perioada următoare pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor care ar putea afecta siguranța cetăţenilor.

Pentru asigurarea unui climat de liniște și siguranță publică în județul Covasna, polițiștii fac următoarele recomandări:

În noaptea de Revelion, fiți precauți pentru a preveni accidentele cauzate de folosirea articolelor pirotehnice care, folosite necorespunzător și de persoane neautorizate, pot fi periculoase la adresa sănătății dumneavostră și a celor din jur.

Achiziţionați obiectele pirotehnice permise de lege, doar de la societăţi autorizate!

Vă reamintim că articolele pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1 (articole pirotehnice, altele decât articolele pirotehnice de divertisment şi articolele pirotehnice de scenă, care prezintă un risc scăzut) nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către categorii profesionale ce utilizează astfel de articole pirotehnice în scop tehnic.

Persoanele fizice, dacă au vârsta de peste 16 ani, pot deține și folosi în scop de divertisment doar articole pirotehnice din categoria F1 (articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil).

Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră în locurile publice!

Locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei.  De asemenea, nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi!

În mijloacele de transport în comun, fiți vigilenţi faţă de comportamentul persoanelor de lângă dumneavoastră.

Dacă retrageți bani de la bancomate, asigurați-vă că în spatele dumneavostră nu se află persoane care pot observa codul PIN sau care să vă sustragă sumele de bani retrase.

Parcați maşina, pe cât posibil, în zonele special amenejate şi iluminate și nu lăsați obiecte de valoare în autoturism, nu uitați să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi că autoturismul este încuiat. Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţ la vedere bunuri de valoare.

Dacă opriți mașina pentru o scurtă perioadă de timp pentru a face cumpărături mărunte sau cînd vă aflați în benzinării/stații de alimentare, nu vă îndepărtaţi de ea. Nu o lăsaţi mașina pornită şi neasigurată nici pentru câteva momente!

Nu consumaţi, în exces, băuturi alcoolice. Comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de starea de ebrietate!

Conduceți responsabil, în cazul în care ați consumat alcool nu conduceți vehicule! Conducerea unui vehicul sub influența  băuturilor  alcoolice vă pune viața dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic în pericol grav.

Respectați cu strictețe normele legale privind circulația vehiculelor pe drumurile publice și circulați cu viteză adaptată condiţiilor din trafic și la evenimentele publice organizate în oraș!

Înainte de a porni la drum informați-vă temeinic cu privire la condițiile atmosferice și de drum, și asigurați-vă că mașina și toate instalațiile (iluminare, semnalizare, climatizare, dezaburire, nivelul uleiului, combustibilului, antigelului și al lichidului de parbriz) sunt în stare bună de funcționare.

Păstrați-vă calmul în trafic și fiți politicoși față de ceilalți participanți la trafic.

Articolul precedentSuporterii FC Botoșani l-au urat la Vorona pe Cornel Șfaițer și au scandat: „OSK, Sepsi OSK” VIDEO
Articolul următorSe deschide tabăra de schi/snowboard de la Șugș Băi