Atenție cui îi deschideți ușa și pe cine lăsați în locuință! Polițiștii din Sfântu Gheorghe fac cercetări într-un dosar penal deschis pe numele a doi bărbați de 32, respectiv 52 de ani, bănuiți de furt calificat și înșelăciune.

Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie-decembrie 2019, cei doi s-ar fi dat drept instalatori și ar fi pătruns în locuințele câtorva persoane de unde ulterior au sustras diferite sume de bani. 

„La data de 06.11.2019, în jurul orei 14:00, cei doi s-ar fi prezentat la locuința unei femei de 62 de ani și s-ar fi recomandat ca fiind instalatori, solicitând persoanei vătămate să le permită accesul în apartament pentru a verifica sursa unui miros neplăcut, care se simte și în celelalte locuințe din scară. Persoana vătămată le-a permis accesul în locuință, iar aceștia ar fi simulat efectuarea verificărilor. După ce aceștia au părăsit imobilul femeia a constatat lipsa unei sume de bani ce se afla într-un dulap din sufrageria locuinței. În mod similar, la data de 09.12.2019, în jurul orei 15.00, cei doi bărbați, sub pretextul că verifică canalizarea la baie, ar fi intrat în locuința unei femei în vârstă de 86 ani, unde ar fi stropit cu un pulverizator o substanță necunoscută, după care i-ar fi solicitat acesteia o sumă de bani pentru serviciul prestat. Persoana vătămată a achitat suma solicitată”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, subinspector Radu Stroe.

Cei doi făptași au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior față de aceștia a fost dispusă măsura controlului judiciar, fiind cercetați pentru furt calificat și înșelăciune.

Anchetatorii fac precizarea că dispunerea reținerii pentru o perioadă de 24 de ore și a controlului judiciar sunt măsuri preventive reglementate de Codul de Procedură penală și nu pot înfrânge principiul prezumpției de nevinovăție.

 

Sursa: Realitatea de Covasna

Articolul precedent100% TU DECIZI! Adrian Țuțuianu, baronul cu 10 case și 20 de terenuri care a sărit dintr-o barcă în alta
Articolul următorTânără cu permis de conducere provizoriu pentru Marea Britanie, oprită de polițiști în stațiunea Covasna